Scroll to top
© 2020, 16strengthbox

Ενδυνάμωση και Φυσική Κατάσταση στα Παιδιά


admin - July 17, 2019 - 0 comments

Η ενδυνάμωση και η βελτίωση της φυσικής κατάστασης στα παιδιά είναι μια διαδικασία η οποία απαιτεί την αξιολόγηση και την κατανόηση της παιδικής προπονητικής διαδικασίας και τα όρια που αυτή θέτει. Κάποια  από τα σημαντικότερα σημεία είναι:

  • Τα χρόνια προπόνησης πρέπει να είναι η βασική μεταβλητή η οποία καθορίζει τον σχεδιασμό του προγράμματος προπόνησης. Ωστόσο, και η βιολογική ηλικία θα πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν ώστε να είναι σίγουρο οτι τα προπονητικά προγράμματα είναι όσο το δυνατόν αποτελεσματικά. 
  • Τα προγράμματα ενδυνάμωσης που βασίζονται στην ηλικία του αθλούμενου πρέπει να στοχεύουν στην ανάπτυξη ενός εύρους δυνατοτήτων με σκοπό την υγεία και την φυσική κατάσταση. Ωστόσο, είναι απαραίτητη η μυϊκή ενδυνάμωση και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων του αθλητή.
  •  Η προ-εφηβεία είναι η ιδανική ηλικία για να αναπτύξει ο αθλητής κινητικά μοτίβα και δύναμη που απαιτούνται απ’ την ταχύτητα και την ευκινησία, καθοριστικά στοιχεία των σπόρ.
  • Η προπόνηση ευλιγισίας είναι εξίσου σημαντική σε κάθε πρόγραμμα ενδυνάμωσης, πάντα με σκοπό την διευκόλυνση παραγωγής δύναμης σε θέσεις που απαιτούνται από το κάθε άθλημα.
  • Είναι πολύ σημαντικό να δίνεται προσοχή σε όλες τις φυσικές και ψυχοκοινωνικές απαιτήσεις που αντιμετωπίζει ένας νέος αθλητής, ιδιαίτερα αν παίρνει μέρος σε πολλά σπόρ. Πολύ βασικό συστατικό στην όλη διαδικασία είναι να μην βλέπουμε την ενδυνάμωση και την βελτίωση της φυσικής κατάστασης σαν κάτι συμπληρωματικό στη συνολική προπόνηση του αθλητή αλλά σαν ένα καθοριστικό συστατικό στην πορεία του αθλητή.

Related posts